tiistai 13. heinäkuuta 2010

Elämän mittaisia valintoja

Olen pitkään vastustanut ajatusta "laihdutuskuureista". Mielestäni tämmöiset "kuurit", joidenka aikana vältetään joitakin ruoka-aineita kuin ruttoa, ovat vain itsensä huijaamista! Jos sitten palataan samoihin vanhoihin ruokatottumuksiin, niin kilot tulee takaisin korkojen kanssa.

Mietiskelin tänään, mitä teen kun menen kylään ja kahvipöytä notkuu herkkuja. Olisinhan voinut kieltäytyä kaikesta ja sanoa olevani "kuurilla". Mutta kun en ole, en kieltäytynyt vaan otin hiukan jätskiä ja kyllä se hyvältä maistuikin! :) Ajattelen asian niin, että voinko tehdä jonkun jutun tietyllä tavalla lopun elämäni. Voinko elää niin, etten syö joka päivä karkkia, pullaa, jäätelöä jne koko lopun elämäni. Vastaus on: Kyllä. Voinko sitten elää lopun elämäni kokonaan syömättä näitä herkkuja, edes kylässä? En! Siispä ei ole järkevää kieltäytyä niistä kokonaan nytkään, vaikka tavoitteena on painon pudottaminen. Eihän minun tarvitse koko herkkupöytää suuhuni lappaa eikä joka laatua maistaa! Ja jäätelöäkin voi ottaa vain pikkuisen. :) Kotioloissa en näitä kyseisiä herkkuja aio syödä enkä itse ostaa ainakaan ensimmäiseen kuukauteen. Sitten voisin ajatella pitäväni "herkuttelupäivän" kerran viikossa tai kahdessa. Mutta ei silloinkaan tarvitse eikä saa vetää övereitä!

Tänään kävin vesijuoksemassa, koska on niin kova helle, ettei maanpäällinen liikunta oikein innosta! Illan hieman viiletessä teen kiertoharjoitteluohjelman, jonka voisin joku päivä tännekin laittaa. Tosi tehokkaalta tuntuu, kun oon sitä nyt kohta viikon verran lähes joka päivä tehnyt. Joinain päivinä teen kyllä Gymstick-treenin vaihtelun vuoksi tai sitten tuon lisäksi.

2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä niin fiksusti kirjoitettu ja ajateltu, että ei mitään rajaa!
    Olet niin syvällisesti ja lopullisesti asiat miettinyt, että tällainen ajattelutapa varmasti kantaa hedelmää tulevaisuudessa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos mieltä lämmittävästä kommentista! :) Täytyy sanoa, että kyllä näitä juttuja on kauan tullut pohdiskeltua, ennen kuin niiden toteuttaminen käytännössä alkoi.

    VastaaPoista